Načelnik opštine upriličio novogodišnji prijem

31.12.2013.

Novogodisnji prijem u Rogatici

ROGATICA – U ponedjeljak, 30. decembra, u 12 časova, načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac upriličio je prijem za predstavnike društvenog i privrednog života opštine Rogatica. Čestitao je novogodišnje i božićne praznike (onima koji proslavljaju katolički i pravoslavni Božić) zaželio svim građanima puno zdravlja, sreće i uspjeha prvo na porodičnom planu, a onda i u svim ostalim oblastima života i djelovanja, i kratko se osvrnuo na godinu koja je na zalasku.

– „Prethodnu godnu završavamo, po mom mišljenju – uspješno. Što je najvažnije budžet nam je stabilan i uravnotežen, iako smo ga naslijedili sa deficitom od preko 800 hiljada KM. Sve obaveze koje se finansiraju sa nivoa lokalne zajednice smo izfinasirali, nismo se zaduživali, nismo napravili ni budžetski manjak. To na prvi pogled možda i nije mnogo, ali kad uzmemo u obzir da je iza nas jedna finansijski izuzetno teška godina, onda imamo pravo da zaključimo da smo stvorili dobru osnovu da u 2014. idemo, možda, i malo hrabrije u pojedine projekte.

I u 2013. investirali smo više od 1 milion KM u različite projekte od interesa za stanovništvo Rogatice: u puteve, vodovode, zaštitu životne sredine kroz uređenje korita rijeke Rakitnice, u rekonstrukciju objekata od opšteg interesa, uličnu rasvjetu u Pješevici… Ovaj trend zadržaćemo i u narednoj godini, uz povećanje investicija iz sopstvenih i drugih izvora.

Godina koja je pred nama neće biti nimalo laka. Ne smijemo se prepasti, ali ni zanositi se nemogućim planovima. Moramo vidjeti šta se to suštinski dešava sa povratom PDV-a, jer je već svima jasno da tu nešto „debelo ne štima“. A decembar je, usudio bih se reći, bio katastrofalan u ovom pogledu. Znam da problem nije ni kod nas koji „praznimo“ ni kod rogatičkih privrednika koji „pune“ budžet. Naši privrednici su u ovoj godini uplatili i indireknih i ostalih poreza više nego u prethodnoj godini. Znam to pouzdano, jer permanentno pratim kretanja u ovoj oblasti. Ako krivica nije do nas, mišljenja sam da ni posljedice takvog trenda ne treba da mi snosimo.

Zadovoljan sam saradnjom sa privrednicima, ali i sa svim građanima Rogatice u 2013. godini. Nadam se da ste i vi zadovoljni saradnjom sa mnom. Pozivam vas da u 2014. sarađujemo još više, češće i kvalitetnije. Kontrolišite nas stalno, vršite pozitivan pritisak na opštinsku Administrativnu službu i načelnika, da radimo još više, još bolje, da sve što radimo bude u službi vaših interesa i potreba. Želim da skupa pravimo ambijent u kome smo svi mi podjednako zadovoljni ili nezadovoljni, u kome se bilo koje razlike osjećaju u najmanjoj mogućoj mjeri, u kome omladina ima budućnost, privrednici stabilnost, a penzioneri sigurnost.

U nadi da ćemo i naredne godine biti vaš istinski servis pozdravljam vam i želim vam sve ono što i članovima moje porodice; živjeli i zdravi bili“ rekao je načelnik Puhalac na današnjem novogodišnjem prijemu za predstavnike privrednog i društvenog života opštine Rogatica. Inače, prijem je bio skroman, uz „švedski sto“ i par pića, primjereno vremenu u kome živimo.