Načelnik potpisao dokument o saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju

Opština Rogatica - Zoran Janković - 18. decembra 2013. 058.ba

JICA u Rogatici

ROGATICA – Načelnik opštine Rogatica sa saradnicima danas je primio predstavnike Japanske agencije za međunarodnu saradnju „JICA“. Sa specijalnim savjetnikom i koordinatorom projekta „Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj“ Mijošijem Hirokijem načelnik Puhalac potpisao je dokument o saradnji u kome se navodi da su razmijenjena mišljenja u vezi sa postizanjem željenih mjera definisanih u projektu.

Projkat se realizuje u opštinama Rogatica, Bratunac i Srebrenica, a posvećen je ruralnom razvoju, posebno povratničke populacije, žrtava rata, samohranih roditelja i sitnih poljoprivrednih proizvođača.

U Rogatici će biti realizovan u naredne tri godine. Krajem januara očekuju se naredni kontakti sa predstavnicima JICA-e, a početkom proljeća i prve konkretne radne aktivnosti. U cilju što uspješnije realizacije koordinator projekta Mijoši Hiroki dobiće svoju kancelariju u okviru Administrativne službe opštine Rogatica, odakle će biti u prilici da permanentno učestvuje u realizaciji kako segmenata projekta tako i njegovih krajnjih ciljeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,