Novogodišni prijem u Domu zdravlja Rogatica

30.12.2013.

Nova godina u Domu zdravlja u Rogatici

ROGATICA – Novogodišnji prijem za radnike i poslovne partnere u Domu zdravlja Rogatica, koji je organizovan danas, 30. decembra, protekao je u znaku 130-godišnjice organizovanog rada zdravstva u opštini i ispraćaja u zasluženu penziju dva radnika ovog kolektiva – doktora Dragoslava Divčića i medicinske sestre Milade Dragičević.

Podsjećajući na davnu 1883. godinu, kada je u Rogaticu došao prvi civilni ljekar i počeo organizovani rad zdravstvene službe u narodu, Dara Ikonić, direktorka Doma zdravlja, rekla je:

– Da nismo imali nesreću da zdravstvo u našem gradu i opštini preko svojih leđa preturi balkanske, dva svjetska i posljednji odbrambeno-oslovodilački rat, ovih godina Rogatica bi u najmanje bila veliki medicinski centar. Ovako smo na nivou Doma zdravlja u Republici Srpskoj sa više od 50 medicinskih i ostalih radnika. Uspješno opslužujemo pacijente sa obimom usluga od preko 176.000 u čemu prednjači porodična medicina sa 74.500 i laboratorija sa skoro 42.000 usluga.

Penzioneri u Domu zdravlja u Rogatici

Ikonićeva je iskoristila priliku da svim radnicima, radnicima koji su pošli u penziju, kao jedini vid rješavanja viška zaposloenih u ovom kolektivu, i poslovnim partnerima i gostima, među kojima je bio i načelnik opštine Tomislav Puhalac, članovi Upravnog odbora Doma zdravlja, načelnici odjeljenja u Adsministrativnoj službi opštine Miladin-Mišo Ikonić i Đoko Razdoljac, vlasnik „Viziona“ Slavko Nerić i „Arome“ Brane Vučak, čestita predstojeću Novu godinu i Božićne praznike.

I predsjednik Sindikata u ovom kolektivu Milka Kapuran, uz čestitke penzionerima i želju za dug život, u ime Sindikata uručila je i prigodne poklone.

Nova godina u Domu zdravlja u Rogatici

Za uspješno vođenje kolektiva predsjednica Sindikata uručila je prigodan poklon i direktorki Dari Ikonić.

Kao i najveći broj svečanosti, i ova je protekla u znaku ića i pića, a za muzički štimung pobrinuli su se braća Bašević i pjevač Srđan Kremenović.

Čestitke za jubiulej rogatičkih medicinara, Novu godinu i Božićne praznike uputio je i načelnik opštine Tomislav Puhalac. Posebne želje za zdravlje i da dugo penziju primaju uputio je novopečenim penzionerima doktoru Divčiću i sestri Miladi.