Novogodišnji pokloni djeci radnika „Sjemeća“

Sreten Mitrović - 27. decembra 2013. 058.ba

Paketići Sjemeć

ROGATICA – Djeda mraz, u petak popodne, došao je i donio novogodišnje poklone za 147-oro djece radnika Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ sarosti do 12 godina.

U organizaciji Sindikata ovog kolektiva sa 250 radnika, novogodišnje paketiće vrijednosti 15 maraka, primilo je i četvoro djece Miladina Džide, Vlatka Đurića i Brana Lošića, po troje Predraga Ćebića, Slobodana Jagodića i Željka Radojičića, čija supruga Jovana je u naručju donijela devetomjesečnu kćerkicu Laru, Milenka Cvijetića, Predraga Milićevića, Radoslava Ristanovića… Tu je i još, uglavnom mladih radnika, sa troje, dvoje i jedno dijete. Među njima je i Nikola Ćebić, sin Mila i Bojane, koji je prošle, 2012. godine, sa svega 11 dana u akciji „Brojnija Srpska – Ljepša Srpska“ izabran za predsjednika „Konferencije beba“ u Rogatici.

Paketići Sjemeć

Djeda mraz, iako umoran i iscrpljen od dalekog puta, okupljenoj djeci, iz svoje torbe podijelio je paketiće i sa njima se slikao „za uspomenu i sjećanje“. Veći dio djece se poklonu veselio, ali je bilo i plača. Krilo Djeda mraza bilo je „hladnije“ nego njihovih majki, baka i deka.

Djeci i njihovim roditeljima, jednoj baki i jednom deki, koji su ih pratili na ovoj skromnoj svečanosti, uz predsjednika Sindikata Dragana Miličevića, obratio se i direktor „Sjemaća“ Milorad Jagodić. On im je čestitao Novu godinu sa željom da budu zdrava i vesela, ali i da obavezno dogodine dođu sa još više braće i sestara.

Vrijedan pomena je i gest Djeda mraza i Sindikata “Sjemeća“ koji nisu zaboravili ni četvoro unuka radnika Nikole Okilja, koji je tragično izgubio život kao šumski radnik, i petoro djece, pet sinova, sezonca Siniše Perkovića kojim su takođe uručeni poklon paketći.

Svečanosti u „Sjemeću“ svoj prilog dao je i mladi gitarista Andrej Šubara.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,