Obdanište proslavilo Nikoljdan

22.12.2013.

Slava u obdaništu u Rogatici

ROGATICA – Javna predškolska vaspitno obrazovna ustanova “Dječije obdanište Rogatica” 19. decembra je, kao i većina predškolskih ustanova u RS, proslavila svoju krsnu slavu – Svetoga Nikolu. Nikoljdanske svečanosti obilježene su nizom aktivnosti, uključujući lekcije o tradiciji i običajima našega kraja, do učenja molitvi “Oče naš”, “Sveti Nikola” i drugih. Djeca su, zajedno sa svojim vaspitačima, već od 17. decembra počela sa pripremom slavskih kolača, koje su većim dijelom sami napravili, da bi njima počastili svoje roditelje. Na dan slave priređeno im je iznenađenje: u vrtić je došao „Sveti Nikola“ i donio im poklone.

Mališanima se na lomljenju slavskog kolača pridružio i Načelnika opštine Rogatica Tomislav Puhalac sa saradnicima, kao i predsjednica Savjeta roditelja Gorica Ćućula.

Sutradan, na okrilje, djeca su ugostila svoje roditelje: priredili su im prigodan program i počastili ih kolačima koje su lično oni, uz pomoć vaspitača, spremili.

Javna predškolska vaspitno obrazovna ustanova “Dječije obdanište Rogatica” zahvaljuje se načelniku opštine i roditeljima djece iz obdaništa: Vanji i Darku Kneževiću, kao i Gordani i Milenku Ikoniću, koji su obezbijedili nikoljdanske paketiće za svih 46 mališana. Takođe se zahvaljuju preduzećima d.o.o. Slap, d.o.o. Rađen i d.o.o. Power koja su dala svoj doprinos u organizaciji nikoljdanskih svečanosti.