Obilježena 72. godišnjica Prve proleterske

Opština Rudo - 24. decembra 2013. 058.ba

72. godišnjica Prve proleterske u Rudom

RUDO – Polaganjem cvijeća na spomenik Prve proleterske NOU brigade u Rudom, 250 simpatizera, učesnika ove brigade, boraca II svjetskog rata i njihovih potomaka i antifašista iz Slovenije (brigada Garibaldi), Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine (predstavnici udruženja antifašista i boraca NOR–a i predstavnici SUBNOR–a iz Sokoca, Pala, Foče, Beograda, Priboja, Lajkovca, kantona Sarajevo – opštine Centar, Stari grad, Novi grad, Breze, Konjica, Ilidže, Hadžića), položili su vijence na Partizanskom groblju u Rudom.

U Domu kulture “Prosvjeta“ u Rudom, skup je otvorio Svetozar Bjeković, predstavnik SUBNOR–a Republike Srpske a u ime opštine Rudo, borce je pozdravio Rato Rajak, načelnik opštine. Na skupu su govorili Zdenko Duplančić, Ibro Comić, Boriša Petković i Franko Plesko a u zabavnom programu su učestvovali članovi folklornog društva „Prosvjeta“ Rudo, sa koreografijama iz okoline Vranja i Niša.

Tradicionalni vojnički ručak, za sve učesnike, priređen je u prostorijama škole “Srednjoškolski centar“ Rudo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,