Održana 13. redovna sjednica Skupštine opštine Višegrad [VIDEO]

16. decembra 2013. 058.ba

SO Višegrad

USVOJEN NACRT BUDžETA ZA 2014. GODINU

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad, na 13. redovnoj sjednici, većinom glasova usvojili su Nacrt budžeta za 2014. godinu u iznosu od 8.458.800 maraka.

Obrazlažući ovaj dokument načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković je rekao da je predloženi budžet za narednu godinu više socijalni, ali i razvojni.

– Ovdje imamo jedan privid zbog trezorskog poslovanja i nove zakonske regulative, tako da će praktično 657.000 maraka ući kao priliv i odmah biti usmjereno drugim korisnicima, pojasnio je Mišković, dodavši da je u prihodovnom dijelu i 800.000 maraka iz revolving fonda, koji još naredne godine uvećava budžet.

PROJEKTOVANI BUDžET JE, U STVARI, 7.800.000 KM

On je rekao da je, u stvari, projektovani budžet 7.800.000 maraka, na koji 3.668.800 maraka utiču poreski prihodi.

Mišković je najavio organizovanje javne rasprave o Nacrtu budžeta, a zadnjih dana ove godine i sjednicu opštinskog parlamenta, na kojoj će se odbornici izjašnjavati o Prijedlogu opštinskog budžeta za 2014. godinu.

Na 13. redovnoj sjednici odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su i odluke o usvajanju i izvršenju rebalanska budžeta za 2013. godinu, te Plan kapitalnih ulaganja za ovu godinu.

Usvojen ie i Program korišćenja sredstava uplaćenih po osnovu naknada za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije u 2013. godini, te odluke o izmjenama programa potrošnje sredstava ostvarenih po osnovu Zakona o vodama, Zakona o šumama i Zakona o zaštiti od požara.

Usvojena je i Odluka o povećanju osnovnog kapitala privrednog društva „Andrićev konak“ d.o.o. Višegrad za dodatnih 85.000 maraka.

DEBLOKIRAN IZBOR SAVJETA MJESNIH ZAJEDNICA

Većinom glasova odbornika Skupštine opštine Višegrad usvojena je Odluka o izmjenama poslovnika Skupštine opštine, koja se odnosi na odlučivanje većinom glasova, umjesto dvotrećinskom većinom.

Na taj način konačno će biti deblokiran dugogodišnji proces pojednostavljenog izbora u savjetima mjesnih zajednica.

Odbornici su usvojili i Odluku o organizovanju Javnog preduzeća Radio-televizija Višegrad u obliku jednočlanog društva sa ograničenom odgovornošću.

Na 13. redovnoj sjednici Skupštine opštine Višegrad prihvaćene su informacije o ostvarivanju prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, o nasilju u porodici, te o korišćenju, uzgoju i zaštiti šuma na području opštine Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,