Održana posljednja sjednica opštinskog parlamenta u ovoj godini

Opština Rogatica - Zoran Janković - 31. decembra 2013. 058.ba

SO Rogatica

ROGATICA – U pondejeljak, 30. decembra, održana je posljednja sjednica opštinskog parlamenta u ovoj godini. Odbornici su jednoglasno podržali predloženi dnevni red, usvojili zapisnik sa prethodne sjednice i Program rada Skupštine opštine za 2014. godinu.

Sa 4 glasa „uzdržan“ i svim ostalim „za“ usvojili su Odluku o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti za 2014. godinu. U suštini ovdje se radi samo o revalorizovanju prošlogodišnje Odluke, jer postoji obaveza njenog donošenja na godišnjem nivou. Nadalje, skor glasanja je bio čas 2, čas 3 glasa „udržan“ uz sve ostale „za“; kao uzdržani izjašnjavali su se odbornici iz reda opozicije: SNSD-a, SP RS-a i SRS dr Vojislav Šešelj, ali i pojedini samostalni odbornici. Na ovaj način usvojeni su: Programa korišćenja sredstava od vodnih naknada u 2014. godini, Program korišćenja sredstava od naknada po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2014. godini, Program korišćenja sredstava uplaćenih po osnovu naknada za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije za 2014. godinu, te Izvještaj o radu Komisije za planiranje kapitalnih investicija za period juli-decembar 2013. godine.

Na isti način odbornici su se izjašnjavali i po tački 8. Dnevnog reda: dakle, uz 2 ili 3 podignuta katrona na kojima je pisalo „uzdržan“, dok su svi ostali prisutni odbornici glasali „za“. Tako su usvojeni programi rada i finansijski planove javnih ustanova i javnih preduzeća za 2014. godinu: JZU Dom zdravlja „Rogatica“ Rogatica, JPVOU Dječije obdanište Rogatica, JU Centar za socijalni rad Rogatica, JU Turistička organizacija opštine Rogatica, JU Narodna biblioteka Rogatica, JU Centar za kulturu i sport „Radenko Mišević“ Rogatica, JP „Komrad“ a.d. Rogatica i JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Rogatica. Dodatna pojašnjenja odbornicima su pružili direktori javnih ustanova i preduzeća govoreći detaljno o tome šta im je namjera raditi i kako se namjeravaju finansirati u narednoj godini.

Pod tačkom „9. Odbornička pitanja i inicijative“ predsjednik Školskog odbora Dobrila Ujić, postupajući po zaključku Skupštinskog kolegija, informisala je Skupštinu o preduzetim mjerama i aktivnosti na otklanjanju prepreka za nesmetano zagrijavanje učioničkog prostora u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici.

Ujiđeva je informisala odbornike da je do problema sa grijanjem u Osnovnoj školi došlo zbog toga što je menadžment obrazovne ustanove uplatio potrebnu količinu peleta u „Pelet“ d.o.o. ali dobavljač nije isporučio unaprijed uplaćenu robu. Tako se došlo u situaciju da je umjesto neohodne 1 tone dnevno za loženje na raspolaganju bila 1 tona na tri dana. Radijatori u učionicama osnovaca bili su tako tri puta hladniji nego što je potrebno. Po mišljenju načelnika opštine radi se o nedopustivom propustu menadžmenta, jer su zbog grešaka školskog rukovodstva ispaštali đaci-osnovci. Puhalac je informisao odbornike da je kompletan grant predviđen Rebalansom budžeta za materijalne troškove osnovne škole prebačen na žiro-račun, i time iz prve ruke demantovao gradske glasine da opština duguje školi novac za ogrev.

Odbornici su zaključkom obavezali članove Školskog odbora da i dalje preduzimaju mjere i aktivnosti na obezbjeđivanju kvalitetnog grijanja u Osnovnoj školi, te da načelnika opštine izvijeste prije početka nastave u drugom polugodištu da li je grijanje normalizovano.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Povezane teme: