Opština Foča i Crveni krst pomogli socijalno ugrožene porodice

Opština Foča - Nataša Miletić - 26. decembra 2013. 058.ba

Paketi za ugrožene u Foči

FOČA – Opština Foča i Opštinska organizacija Crvenog krsta, proveli su tradicionalnu akciju, prilikom koje su obezbijedili pakete hrane i higijenske pakete za socijalno ugrožene porodice.

Ukupna vrijednost ove akcije je 4.000 konvertibilnih maraka, a njom su obuhvaćene sve mjesne zajednice sa područja opštine Foča, navodi Radenka Srndović, zamjenik načelnika opštine Foča.

– „Crveni krst je obezbijedio pakete hrane u ukupnom iznosu od 3.000 maraka a ostala sredstva od 1.000 maraka obezbijedila je opština Foča za higijenske pakete. Na osnovu uvida u stanje tih porodica paketi su podjeljeni ali zaista ima još ugroženih porodica i onih kojima je pomoć potrebna. Većina njih ostvaruje svoja prava preko Centra za socijalni rad, u skladu sa zakonom, ali uvijek ostaje veliki broj porodica kojima je pomoć potrebna. Zbog toga opština ovu akciju radi sa Crvenim krstom, koji ima bazu podataka o stanju svake porodice i uručeno je 60 paketa hrane kojima je dodato 20 higijenskih paketa“ – naglasila je Srndovićeva.

Predsjednici mjesnih zajednica dostavili su podatke o socijalno ugroženim porodicama dok je bilo i ličnih zahtjeva za pomoć, naglasila je Snežana Kovač, sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Foča.

– „Znamo da ovo nije dovoljno ali nekog narednog puta, kada se nađu mogućnosti da ponovo djelujemo sa ovom aktivnosti, ovi ljudi neće biti obuhvaćeni već neki drugi“ – naglasila je Snežana Kovač.

Ovom akcijom većinom su, na prijedlog predjsednika mjesnih zajednica, obuhvaćena staračka ugrožena domaćinstva i ona domaćinstva gdje nijedan član nije zaposlen.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,