Pjesnički susreti Ljubivoja Ršumovića sa najmlađim višegrađanima

24. decembra 2013. 058.ba

Ljubivoje Ršumovic u Andrićgradu

RŠUMOVI ČASOVI ZA ODMOR

ANDRIĆGRAD – Poznati dječiji pjesnik i jedan od najvećih živih srpskih pisaca, Ljubivoje Ršumović gostovao je u utorak, 24. decembra u velikoj sali multipleksa „Doli Bel“, u Andrićgradu.

Večernjem programu pod nazivom „Čas za odmor“ predhodila su, istog dana, i dva susreta sa osnovcima, na kojima je Ršumović čitao neke od najpoznatijih pjesama i priča za djecu objavljenih u preko 80 svojih knjiga.

I pjesnici uče od djece

– Uvek je praznik, bar za nas koji radimo za decu, kad pred decom imamo priliku da recitujemo i čitamo svoje stihove. Nadamo se da od nas deca nešto nauče, a siguran sam da i svako od nas od njih nauči nešto novo, rekao je Ršumović nakon susreta sa najmlađim višegrađanima, dodavši da je zato svaki pjesnikov sledeći nastup bogatiji od predhodnog.

Komentarišući česta pitanja odakle mu energija da i u podmaklim godinama intenzivno stvara nove pjesme i priče za djecu Ršumović jednostavno odgovara: „radim jedino što umem-pišem“!

Ljubivoje Ršumovic u Andrićgradu-publika

Kratki roman – nastavak „Vidovitih priča“

– U avgustu je izašla moja nova knjiga „Vidovide priče“ i već su prodata tri tiraža, od preko 10.000 primeraka. Izdavač traži da pišem nastavak „Vidovitih priča“, tako da je to u toku i do kraja maja predajem rukopis u štampu, ali će to biti jedan kratak roman, sastavljen od priča, najavljuje Ršumović.

On je najavio i neke nove knjige za djecu, ističući da ga pisanjem ispunjava težak, ali i lijep posao.

-Čovek oseti da stvara jedan novi svet, da oživljava nepostojeće ljude i životinje, koji će postojati u njegovom delu. To je najbolje objasnio Pol Valeri, poznati Francuski pesnik, rečima: „Osnovni zadatak pesnika je da iz ničega naprave nešto“, pojasnio je Ršumović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Povezane teme: ,