Pletilje za „Sirogojno“

27.12.2013.

Sirogojno u Rudom - pletilje

RUDO – U srijedu, 25. decembra, u prostorijama Doma kulture u Rudom održan je prvi sastanak ruđanskih pletilja sa predstavnicima kompanije “Sirogojno” iz Sirogojna.

Sastanku je prisustvovalo oko 100 potencijalnih pletilja proizvoda ove kompanije. U ime kompanije prisutne je pozdravio Rade Ljubojević, vlasnik kompanije a u ime opštine Rudo sastanku su prisustvovali načelnik opštine Rato Rajak i načelnik odjeljenja za privredu Dragan Pavlović, kao i predsjednik upravnog odbora poljoprivredne zadruge „Uvac–Rudo“ Mirko Mijušković.

Po riječima Ane Ljubojević, predstavnika ove kompanije, cilj sastanka je bio da se predstavi proizvodni program ove kompanije ali i načini i mogućnosti buduće saradnje. Ona je izjavila da postoji potreba za velikim brojem pletilja, jer tražnja ovih proizvoda stalno raste. Proizvodi se izvoze u Ameriku, Japan, većinu evropskih zemalja i samo dio za domaće tržište.

Na kraju sastanka dogovoreno je da se sa obukom zainteresovanih pletilja krene odmah poslije božićnih praznika. Obuka će se provoditi po strogim standardima, koji se primjenjuju u proizvodnji ovih proizvoda.

Prema riječima Mirka Mijuškovića za obuku se prijavilo 65 žena i sa onima koje uspješno završe obuku, u okviru poljoprivredne zadruge „Uvac–Rudo“, sklapaće se ugovori o radu, imaće penziono i zdravstveno osiguranje.