Poklon paketi za 20 pojedinaca i porodica

31.12.2013.

Pomoć paketi u Rogatici

ROGATICA – Načelnik opštine Tomislav Puhalac i predstavnica Udruženja žena „Rogatica“ Slavica Karišik danas, 31.12.2013. godine, uručili su nekoliko paketa pomoći pojedincima i porodicama slabijeg imovnog stanja. U 20 paketa nalazi se hrana i sredstva za higijenu. Dio poklona podijeljen je danas, a dio će biti dijeljen tokom praznika, jer osnovna namjera i jeste upravo da se pomogne ovim ljudima da i oni, koliko-toliko dostojanstveno provedu Novu godinu i sve predstojeće praznične dane.

Pomoć paketi u Rogatici

Načelnik je paket uručio povratnici Adili Tiro koja sama živi u kućici u Osovu. Nana Adila požalila se kako joj je najveći problem voda, jer se otežano kreće uz pomoć štaka, a nema uvedenu vodu u kuću, pa je primorana da koristi kišnicu. Načelnik Puhalac joj je obećao nabavku plastične zdjele za vodu od nekoliko stotina litara u koju bi, s vremena na vrijeme, cisterna dovozila vodu i punila je.

Načelnik je obišao i „Vilu Anđelina“ u kojoj žive lica iz nekadašnjeg kolektivnog centra i paketima obradovao Ranku Andan, Lenu Babić i Persu Radojević. Svima njima načelnik je čestitao Novu godinu, a oni su uzvratili lijepim željama i biranim riječima.

Opština Rogatica - Zoran Janković