Potpisan ugovor za izradu strategije ruralnog razvoja opština Foča i Plužine

Opština Foča - Nataša Miletić - 27. decembra 2013. 058.ba

Foča Plužine logo

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj Inter Dragiša Mijačić potpisali su Ugovor za izradu Integrisane strategije ruralnog razvoja, koja je dio projekta Održivi razvoj opština Foča i Plužine. Projekat se realizuje do marta 2015. godine i njegova vrijednost je 376.000 evra.

Ovaj sporazum ide korak više za obje opštine kojim se želi u oblasti ruralnog razvoja poljoprivrede i turizma napraviti studija po kojoj će se ovaj program širiti i na te oblasti, istakao je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić.

– „Za opštinu Foča ovaj projekat je višestruko značajan jer je turizam i razvoj poljoprivrede jedna od naših strateških grana razvoja i zbog toga u ovom projektu, na koji će se naslanjati i svi budući projekti, vidimo viziju našeg budućeg razvoja u ovoj oblasti“ – naglasio je Mašić i dodao da se ovaj koncept dobrim dijelom odnosi na oblast rafting turizma i na oblast turizma u cjelini, dok obje opštine u tom pogledu imaju značajne resurse.

Dragiša Mijačić, direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj Inter, navodi da je ova integrisana studija jedinstvena na ovim prostorima i da će se uraditi analiza kako bi se vidjelo koji su potencijali razvoja dvije opštine u prekograničnom području a zatim će biti izrađen strateški okvir, ciljevi, mjere i prioriteti koji će biti finansirani.

– „Nakon toga Integrisana strategija ruralnog razvoja biće ponuđena Skupštini opštine na usvajanje“ – zaključuje Mijačić.

Integrisana strategija ruralnog razvoja opština Foča i Plužine koštaće 20.700 konvertibilnih maraka, a rok za njenu izradu je septembar 2014. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,