Predstavnici Ministarstva posjetili Rudo

Opština Rudo - 07. decembra 2013. 058.ba

Rato Rajak

RUDO – U srijedu. 4. decembra, opštinu Rudo su zvanično posjetili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Delegaciju je predvodio Boris Pašalić, pomoćnik ministra.

Tema sastanka sa predstavnicima lokalne vlasti bila je upoznavanje sa situacijom i stanjem u oblasti poljoprivrede, kao i mogućnostima uključenja Ministarstva poljoprivrede u rješavanje aktuelnih problema ove lokalne zajednice.

Predstavnici Ministarstva, pozitivno su ocijenili aktivnosti koje je lokalna vlast preduzela na planu razvoja poljoprivredne djelatnosti na svom području. Posebno su pohvalili osnivanje poljoprivredne zadruge „Uvac–Rudo“ i napore koji se ulažu da ovaj poslovni korak da rezultate.

Pomoćnik ministra izrazio je spremnost da se pomogne u edukaciji proizvođača, posebno jagodičastog voća, uzgajivača stoke i proizvođača mlijeka (naročito ostvarivanje premija), zatim pomoć u nabavci sadnog materijala, izgradnji sušare za ljekovito bilje, pečurke i slično.

Prema riječima načelnika opštine Rata Rajaka, posjeta je bila jako korisna i probudila je nadu da će predstavnici Ministrastva, prema datim obećanjima sagledati svu problematiku i predložiti konkretne korake i vidove pomoći opštini Rudo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,