Šahovski turnir „Ratomir Rato Brkić“ – pobjednik Vladimir Bilić iz Višegrada

Sreten Mitrović - 14. decembra 2013. 058.ba

Šahovski turnir u Rogatici

ROGATICA – Pobjednik 30. tradicionalnog, memorijalnog, šahovskog turnira, koji je održan danas, subota, 14. decembra, u organizaciji Šahovskog kluba „Gorski-Termag“, kojim se vraća sjećanje na Ratomira-Ratu Brkića, jednog od najistaknutijih šahista u 52 godine koliko se u Rogatici organizovano igra ova drevna igra, je FIDE majstor Vladimir Bilić iz Višegrada, koji trenutno brani boje ŠK „Glasinac“ sa Sokoca sa osvojenih 8 od mogućih 9 poena.

Drugo mjesto sa 7 poena osvojio je internacionalni majstor Dejan Pavlivić, višegodišnji pobjednik ovog turnira, iz Požege u Srbiji, treće Fide majstor Predrag Batinić sa Sokoca i četvrto majstorski kandidat Srđan Zlobec iz federalnog Sarajeva.

Najuspješniji domaći šahista bio je Momir Ašonja, koji je osvojio 6 poena.

Šahovski turnir u Rogatici

Na turniru je učestvovalo 36 šahista. Uz osam domaćih šahista turnir je okupio 10 šahista iz Sarajeva, 6 iz Istočnog Sarajeva, po trojica iz Pala i federalnog Goražda, 2 iz Sokoca, jedan iz Višegrada i trojica iz Srbije (Požega, Nova Varoš i Priboj), što je turniru dalo internacionalni karakter.

Turnir se igrao u devet kola po švajcarskom sistemu fide varijanta sa tempom igre 15 minuta po jednom igraču.

Sudio je savezni sudija Slobodan Gavrić uz pomoć republičkog sudije Dragiše Jankovića.

Šahovski turnir u Rogatici

Fond za nagrade bio je skroman, svega 360 maraka i podijeljen je tako što je prvoplasirani dobio 150, drugi 100, treći 60 i četvrti 40 maraka, dok je najuspješniji domaći takmičar dobio simpatičnih 10 maraka, koje im je uručio predsjednik Izvršnog odbora ŠK „Gorski-Termag“ Radovan Rosić.

Svi učesnici turnira otišli su kući zadovoljni organizacijom i druženjem na ovom šahovskom skupu i obećali da će doći i dogodine.

Pobjednik turnira u ime nagrađenih reče da oni ne dolaze radi nagrada već da vrate sjećanje na kolegu po crno-bjeloj tabli i figurama Ratu Brkića, koji ih je, i pored toga što je tragično nastradao oktobra 1980, okupio evo već po 30-ti put, a mnogi ga nisu ni poznavali.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.