Sara Lorić: Žena za svet

Novosti.rs - Milica Kusmuk - 01. decembra 2013. 058.ba

Sara Lorić

VIŠEGRAD – Sara Lorić iz Višegrada jedan je od najuspešnijih studenata na ženskom Smit koledžu u američkoj državi Masačusets. Nedavno je imala čast da održi govor na svečanoj večeri povodom inauguracije Ketlin Mekartni, jedanaestog predsednika ovog koledža.

Svojim znanjem, radom i trudom, Sara se istakla među ostalim studentima, koji u ovaj koledž dolaze iz celog sveta. Na svečanosti se obratila mnogobrojnim zvanicama i donatorima, trudeći se da ih motiviše da nastave dalje ulaganje u fondove koji stipendiraju međunarodne i lokalne studente. U svom govoru Sara ne samo da je predstavila sebe i svoje kolege u najboljem svetlu, nego i državu iz koje dolazi.

– Obrazovanje sam započela u Višegradu gde sam pohađala gimnaziju u Srednjoj školi „Ivo Andrić“, a nakon dve godine školovanje sam nastavila u Mostaru, na „Koledžu ujedinjenog sveta“, gde sam i maturirala 2012. godine – istakla je Lorićeva, dodajući da je posle Mostara odlučila da obrazovanje nastavi na jednom od pet prestižnih ženskih koledža u Americi, kao stipendista „Dejvis i Kaulter“ fondacije.

ČESTITKE OD DONATORA I ZVANICA ZA svoj govor, na inauguraciji novog predsednika Smit koledža, Lorićeva je dobila brojne čestitke i pohvale od prisutnih donatora i zvanica na koje je ostavila snažan utisak.

Sara je, uz svakodnevne obaveze na drugoj godini koledža, aktivno uključena u kampanju „Žene za svet“, kroz koju promoviše obrazovanje i osnaživanje žena, kao i prikupljanje sredstava za stipendije studentkinjama.

– Obrazovanje je ključno za uspeh društva i verujem da ženama pripada mesto u svetu nauke i tehnologije i zbog toga se zalažem da talentovane devojke iz ove oblasti nastave svoje obrazovanje – kaže Sara, izražavajući nadu da će i u budućem periodu moći da radi na promociji nauke i tehnologije, kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu. Ona smatra da budućnost razvoja leži u ovim oblastima.

– Nauka i tehnologija će morati da dožive ekspanziju i kod nas ukoliko želimo da idemo ukorak sa svetom. Veliki akcenat stavljam na afirmisanje mladih devojaka, da svoje karijere bez straha i predrasuda orijentišu u tom pravcu – ističe ova mlada i uspešna studentkinja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Povezane teme: ,