Sekcija Kućne radinosti SSD „Soko“ proslavila krsnu slavu Svetog Spiridona

26. decembra 2013. 058.ba

Slava Soko

PRIZNANjA ZA BRANKU ČARAPIĆ I MIRJANU ALEKSANDROVIĆ

VIŠEGRAD – U Narodnom domu manastira Svetog Nikolaja u Dobrunskoj rijeci 25. decembra članice sekcije Kućne radinosti, Srpskog sokolskog društva „Soko“, proslavile su krsnu slavu Svetog Spiridona.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je duhovnik Sokola, arhimandrit Jovan Gardović, a u prigodnom programu nastupili su članovi Sokolove Dramske sekcije.

Slava Soko

Specijalna priznanja za dugogodišnji rad u ovom društvu uručena su Branki Čarapić, predsjednici sekcije Kućne radinosti i Mirjani Aleksandrović, predsjednici Sokolove Dramske sekcije, koju čine svi đaci područne osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Dobrunu.

Branka Čarapić uspješno vodi sekciju Kućne radonosti koja se afirmisala na brojnim izložbama i manifestacijama, a njene članice nesebičnim radom putem tkanja, pletenja, vezenja, heklanja i drugih tehnika od zaborava su otrgle stare narodne mustre i običaje, te uz finansijsku podršku opštine Višegrad, počele raditi i prigodne suvenire.

Slava Soko

Osnivač i rukovodilac Sokolove Dramske sekcije Mirjana Aleksandrović više od 10 godina animira sve đake područne osnovne škole u Dobrunu, koji izrastaju u prave male glumce.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , ,