Skrojen urbanistički plan Rogatice

Sreten Mitrović - 26. decembra 2013. 058.ba

Urbanistički plan Rogatice SO

ROGATICA – Treća, završna, rasprava, koja je danas, četvrtak, 26. decembra održana u sali SO-e, sumirala je jednomjesečnu javnu raspravu o nacrtu Urbanističkog plana Rogatice kao naselja do 2035. godine.

Na ovom značajnom dokumentu, koji treba da zamijeni postojeći donesen sada već davne 1979. godine, počelo se raditi u prvoj polovini prošle, 2012, a kao nosilac poslova bio je „Urbis Centar“ d.o.o iz Banja Luke.

Rasprava je okupila preko 30 stručnih i ostalih lica zainteresovanih za izradu ovog dokumenta na koji je, i pored toga što je kroz javnu raspravu stavljeno desetak primjedbi i sugestija, ostao kao u nacrtu.

Urbanistički plan Rogatice SO

Najviše polemike izazvao je prijedlog korekcije obuhvata planom naselja Kovanj i Lepenica na račun dijela Seljana jugo-istočno od puta prema Borikama, koga je u javnoj raspravi istakao predsjednik Mjesne zajednice Rogatica 2. Miroslav Ćajić.

– Ovaj prijedlog nije mogao biti prihvaćen jer je tako definisano Prostornim planom opštine i morao se poštovati dokumenat većeg reda. Ostali dio primjedbi i sugestija na nacrt je plod nesporazuma i nerazumjevanja materije i one se zbog toga nisu mogle prihvatiti, rekla je Snežana Mrđa, rukovodilac radnog tima na izradi plana „Urbis Centra“.

Na kraju rasprave, u vidu zaključka, rečeno je da je plan dobro urađen, da je kroz njegovu izradu od radne verzije, prednacrta i nacrta prihvaćeno najveći broj želja i sugestija naručioca plana koje su imale zakonsku osnovu što je svojom saglasnošću potvrdilo i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinsrstvo i ekologiju Srpske. Ostaje još da se odrede zone građevinskog zemljišta i tako koncipiran plan najdalje do kraja januara iduće godine dostavi u Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove kako bi se na februarskoj sjednici SO-e ponudio na usvajanje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,