„Tračak nade“ održao Okrugli sto

24. decembra 2013. 058.ba

Tračak nade - Okrugli sto

FOČA – Danas je u prostorijama Centra za kulturu i informisanje opštine Foča održan Okrugli sto na temu „Značaj izrade Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom 2014.-2019.“ koju je u okviru projekta zagovaranje izrade strategije organizovalo Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama Tračak nade, a koji je finansiran od strane Centra za promociju civilnog društva i Ambasade Švedske.

Okrugli sto je održan radi inicijacije same teme izrade Strategije, te identifikacije i okupljanja svih relevantnih institucija koje će aktivno učestvovati u davanju prijedloga na koji način se pomenuta strategija treba izrađivati i šta ona treba da zastupa.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad Foča, Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Foča, OŠ „Veselin Masleša“, Ombudsman za djecu Republike Srpske, Doma zdravlja Foča, Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih Foča, Medicinskog fakulteta Foča, te članovi projektnog tima udruženja Tračak nade i stručni saradnici.

Učesnicima je predočen glavni cilj projekta, a to je stvaranje uslova za izradu strateškog dokumenta koji bi služio kao polazna osnova za rješavanje pitanja vezanih za probleme osoba sa posebnim potrebama, kao i podciljevi koji se odnose na donošenje odluke o izradi Strategije, analizu dosadašnjeg stanja invalidnih osoba na prostoru opštine Foča, identifikaciji ključnih problema osoba sa posebnim potrebama, te prijedlozi za rješavanja istih.

U okviru projekta je za naredni period planirana organizacija 15 seminara za radnike javnih službi za rad sa osobama sa posebnim potrebama koje će biti realizovane u okviru narednih pet mjeseci, te formiranje Komisije za izradu Strategije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.