U susret novogodišnjoj noći u Rogatici

31.12.2013.

Dom zdravlja u Rogatici za Novu

SKROMNO UZ NADU ZA BOLJE SUTRA

ROGATICA – Da nije rijetkih lampiona u najužem centru grada i po rijetkim poslovnim objektima kao što je Dom zdravlja, prodavnica „Montenegros“ i još neke, u Rogatici se ni po čemu drugom ne bi moglo reći da je ovo mjesto u posljednjim časovima stare i uoči dolaska nove godine.

Nema ni uobičajene gužve u trgovinskim objektima, a i rijetki plakati pozivaju na organizovan ispraćaj starog i doček novog ljeta. Među rijetkim je plakat Vizionovog motela „Park“ u kome će zainteresovani moći da smjenu dvije godine dočekaju uz rezervaciju od 10 maraka, a oni sa dubljim džepovima imaju šansu da za 30 maraka budu posluženi i sa komplatnim, bogatim, menijem.

Kako rekoše u motelu „Park“ svih 150 slobodnih mjesta je već rasprodato u omjeru 50 prema 50 posto, rezervacija – meni.

Mlađi Rogatičani u Vizionovom kafe baru „Amadeus“ moći će za 10 maraka dočekati Novu godinu.

Muzički štimung u kompleksu „Parka“ praviće Božo Kostović, sa Pala i njegov bend, i Grand zvijezda Đurđica Cvjetković i Dj Sike.

Bez posebnih najava i ostali ugostiteljski objekti u gradu za novogodišnju noć priređuju prigodne programe.

Ipak, najveći dio Rogatičana smjenu dvije godine dočekaće skromno, kod kuća i u društvu rodbine, prijatelja i komšija uz televizijski i radio program.

U predvečerje smjene dvije godne pitali smo neke Rogatičane kakva im je bila stara i šta očekuju od Nove godine.

Vojo Krunić

Vojo Krunić, medicinski radnik u Domu zdravlja

– Godina koju ispraćamo u mojoj porodici osteće upamćena po tome da nam je sin Duško, diplomirani ekonomista, odradio pripravnički staž. Uz to moja plata i penzija supruge Milice išle su normalno i prema njima smo „krojili“ naš poropdični život i zato nemam razloga da se nešto puno žalim na minulu godinu.

U narednoj nadam se stalnom zaposlenju sina, jer je uz diplomu ekonomskog fakulteta stekao i početno radno iskustvo. Velika mi je želja da se stabilizuje zdravstveni sistem, da nam plate i penzije i u 2014. idu normalno, uz bar koji procenat povećanja, i da oživi privreda u našoj opštini i cijeloj Republici Srpskoj. Bilo bi fino, u što sumnjam, da se napokon naši političari slože u makar osnovnim pitanjima od interesa za običan narod.

Andjelka Djerić

Anđelka Đerić, profesor srpskog jezika, direktorka Narodne biblioteke.

– Staru godinu ispraćam sa dvostrukim osjećajem. Na širem društvenom planu, zbog brojnih afera, štrajkova, korumpcije i kriminala, sumornih lica zaposlenih radnika ispred zaključanih kapija preduzeća i nezaposlenih pred biroima rada, neka se više nikad ne ponovi. Na ličnom i porodičnom planu nešto je bolja situacija. Preživjelo se. Nakon četiri godine dobila sam posao bez koga sam ostala ne mojom krivicom i zato godinu koju ispraćamo smatram donekle dobrom.

Od nardne se nadam boljem u svakom pogledu. U „mojoj“ Biblioteci više novih knjiga i posebno čitalaca, u porodici zdravlja i da dobijem snahu, selo da nam bruji od života i traktorskih mašina i da se u svakom poslu napokon počne cijeniti znanje, a ne partijska knjižica.

Zoran Ješić

Zoran Ješić, vlasnik DOO „Transkop“ i buldožerista

– Godina koju ispraćamo meni i mojoj porodici donijela je mnogo lijepog i na porodičnom i na poslovnom planu. Prije svega rodio mi se unuk Jakov od sina Vedrana i snajke Tatjane i što je najvažnije svi smo dobro i zdravo. Na poslovnom planu, i pored svih teškoća i opšte besparice u privredi, zahvaljujući ljudima, godinu završavam uspješno i zato ne bih se ljutio da mi se i u 2014. ponovi minula 2013.