Udruženje penzionera proslavilo 20 godina postojanja

Opština Rogatica - Zoran Janković - 21. decembra 2013. 058.ba

Udruženje penzionera iz Rogatice

ROGATICA – Minutom ćutanja penzionerima poginulim u Odbrambeno otadžbinskom ratu i preminulima započela je svečanost obilježavanja 20 godina postojanja i rada Udruženja penzionera Rogatice, održana u petak 20.12.2013. godine. Od 35 članova Osnivačke skupštine danas je živo njih 13. Svi oni i načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac danas, na svečanosti upriličenoj povodom jubileja, dobili su zahvanice za doprinos radu i afirmaciji ove NVO koja okuplja Rogatičane treće životve dobi.

Zahvalnice su dobili: Rade Stanišić, Radomir Bukva, Bogdanka Jolović, Radomir Banović, Rajko Pušonja, Dušan Ljubinac, Rajko Ikonić, Budimir Vukadin, Ljube Đorić, Nikola Glibo, Momir Obradović, Aćim Eleta i Jovanka Jovanović. Nagrade su uručili aktuelni predsjednik Drago Vukašinović i predsjednik Skupštine Udruženja Sreten Mitrović.

Načelnik Puhalac zahvalio se na priznanju, čestitao je penzionerima sve predstojeće međunarodne i pravoslavne praznike, poželio uspješan rad Udruženju i u budućnosti, a njegovim članovima dobro zdravlje i dug život: „Iskustvo koje posjeduje vaša populacija dragocjen je resurs svih nas. Zadovoljan sam vašom spremnošđu da taj resurs stavite na raspolaganje lokalnoj zajednici kad god je to potrebno. Uzvratiću podrškom koju sam, sa pozicije funkcije koju obavljam, pružao i pružaću je i ubuduće. Razumijem potrebe i probleme vaše populacije. Vi znate da radimo na tome i da uselite u svoje prostorije koje će potpuno zadovoljavati sve vaše potrebe. To što ovaj posao još uvijek nije priveden kraju isključivo je zato što želimo da ga kvalitetno okončamo: na način da u trenutku useljenja budete ne samo korisnici nego i vlasnici tog prostora“ rekao je načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac.

Nekoliko dobitnika priznanja zahvalilo se Udruženju u svoje ime, a ispred svih nagrađenih riječi zahvalnosti uputio je prvi predsjednik Aćim Eleta. „Zahvaljujem se Mjesnim odborima, Upravnom odboru, Skupštini i predsjedniku Udruženja. Na današnji dan 1993. godine, u sali SO Rogatica, osnovali smo Udruženje. Postavili smo tada sebi nekoliko ciljeva: željeli smo da pružimo podršku borcima na linijama odbrane Republike Srpske, da pomognemo našim članovima – pripadnicima VRS, izbjeglicama-penzionerima koji su se suočavali sa brojnim egzistencijalnim problemima, i da rješavamo problem prekinutih primanja u vidu penzija. Godinama smo vrijedno radili i rješavali problem po problem. Mislim da smo opravdali ciljeve osnivanja Udruženja i riješili neke od mnogobrojnih probleme naših članova“ reka je Eleta.

„U prošloj i u ovoj godini imali smo niz aktovnosti, počevši od šahovskih turnira, večeri poezije, raznih druženja, i tako dalje, a sve to činili smo skromno, ali zato vrlo organizovano. Naše Udruženje je, kažu to i drugi a ne samo mi, jedno od organizovanijih u RS. Nastojaćemo da tako i ostane. Želim da istaknem izuzetno dobru saradnju koju imamo sa načelnikom opštine i kompletnom opštinskom administracijom. Iako smo u poznijim godinama mi smo, ipak, jedna društvena snaga koja može i dalje doprinositi zajednici. Zato i ubuduće očekujemo i da zajednica vodi računa o nama, posebno na planu podrške aktivnostima na poboljšanju standarda, jer svi smo svjedoci da su naša primanja skromna. A mi ćemo uzvratiti stavljanjem zajednici na raspolaganje naših nemalih resursa, znanja i iskustva“ rekao je predsjednik Udruženja Drago Vukašinović, govoreći o aktuelnom trenutku postojanja i rada rogatičke penzionerske asocijacije.

Kad je osnovano Udruženje je brojalo oko 800 članova, dok danas ima 2.064 člana. Tokom prošle godine 1.200 njih primilo je neki od vidove pomoći organizovane kroz ovo Udruženje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.