Zimska škola za proizvođače malina

Opština Višegrad - Zdravko Žuža - 03. decembra 2013. 058.ba

Maline

VIŠEGRAD – Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi u decembru organizuje zimsku školu za proizvođače malina iz Višegrada, i sve zainteresovane poljoprivrednike koji imaju namjeru da proizvode ovo jagodičasto voće. Planom su predviđena tri predavanja, od kojih će prvo biti održano 9. decembra. Na svakom predavanju poljoprivredni stručnjaci će izlagati tri teme.

Polaznici zimske škole imaće priliku da dobiju stručne informacije o pedološkoj analizi zemljišta, pripremi zemljišta za podizanje zasada, đubrenju i kalcifikaciji zemljišta, bolestima malinjaka, integralnoj zaštiti, ishrani i navodnjavanju, savremenim tehnologijama u proizvodnji malina, berbi, pakovanju i skladištenju voća i procesu certifikacije u voćarstvu.

Svi proizvođači malina, koji su zainteresovani da pohađaju zimsku školu Agencije za pružanje usluga u poljoprivredi, do 7. decembra mogu se prijaviti u Odjeljenje za poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Višegrad. Prijave se mogu izvršiti i putem telefona 058/630-992, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,