Aktivnosti članova sekcije „Lijeska“, Lovačkog društva „Panos“ Višegrad

15. januara 2014. 058.ba

Lovci iz Višegrada

JOŠ JEDAN KAPITALAC

VIŠEGRAD – Tridesetak članova sekcije „Lijeska“, pri Lovačkom udruženju „Panos“ iz Višegrada uz aktivnosti na održavanju lovišta i ishrani divljači, posebno u zimskim uslovima, postižu zapažene rezultate i na brojnim hajkama protiv štetočina, vukova i divljih svinja.

Zatekli smo ih s početka ove godine, na jednom od lovnih dana, sa vrijednim i kapitalnim primjerkom divljeg vepra.

Kažu težak je preko 160 kilograma i jedan je od značajnijih trofeja koje su ulovili u šumama oko Gornje Lijeske, Kočarima, Kopita i sela podno Sjemeća, dodajući da su zahvaljujući njihovim ulovima štete poljoprivrednicima od divljih svinja na ovom području znatno smanjene.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,