Dokument o namjeri austrougarske da ratuje i prije atentata

SRNA - 04. januara 2014. 058.ba

Andrićev institut

ANDRIĆGRAD – Odjeljenje za istoriju Andrićevog instituta sutra će u Andrićgradu ekskluzivno predstaviti originalni dokument – svojevrstan prilog istoriji u vezi sa pitanjem odgovornosti i krivice za Prvi svjetski rat, u kome se vidi jasna namjera Austrougarske da 13 mjeseci prije atentata u Sarajevu povede Veliki rat.

Konferencija za novinare tim povodom biće održana sutra sa početkom u 12.00 časova u pres sali Instituta, potvrđeno je Srni u ovoj ustanovi.

Konferenciji će prisustvovati direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica, član upravnog odbora Instituta i direktor Arhiva Srbije i naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije Miroslav Perišić i direktor Odjeljenja za istoriju Andrićevog instituta i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miroslav Jovanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,