Fočanska Perućica proslavila 40 godina rada

06. januara 2014. 058.ba

Stoni tenis u Foči

Foto arhiva

Jubilej za ponos

FOČA – Stonoteniski klub Perućica iz Foče proteklog vikenda je proslavila značajan jubilej, četiri decenije od osnivanja i deset godina od obnavljanja rada ovog uzornog sportskog kolektiva.

Klub koji je osnovan 1973. godine, već nakon desetak godina rada dominirao je jugoslovenskim stonim tenisom. Amela i Jasna Fazlić, Mirna Marić, Jasna Čolaković, Nada Kujundžić, Fatima Isanović, Aldijana Aganović, Branka Vuković samo su neka od imena fočanskih šampionki a većina pomenutih devojaka su bile i reprezentativke nekada zajedničke države.

Proslavi jubileja prisustvovao je i legendarni treneri tvorac sjajne generacije fočanskih stonoteniserki Fikret Fazlić koji je ovom prilikom dobio priznanje za životno djelo i posebne zasluge za razvoj stonog tenisa u gradu na ušću Ćehotine u Drinu.

Priznanje za posebne zasluge je dobila i Nada Marković (Kujundžić) koja je i danas aktivna u klubu i jedna je od najzaslužnijih što se u Foči ponovo rađaju stonoteniski asovi reprezentativci RS i BiH.

Zahvalnice su uručene Opštini Foča kao i brojnim sponzorima i medijskim kućama koje su pomogle rad STK Perućica u proteklom period.

U sklopu proslave održan je i Novogodišnji turniru u pojedinačnoj konkurenciji a trijumfovali su Dragana Kerkez iz Sarajeva i Marko Popović iz Zrenjanina. Od domaćih takmičara, najuspješniji je bio Damjan Marković koji je osvojio drugo mjesto.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,