Humanitarna pomoć za 29 građana

SRNA - 05. januara 2014. 058.ba

Humanitarna pomoć u Višegradu

VIŠEGRAD – Aktivisti humanitarne sekcije Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna, studenti Miladin Andrić i Goran Jakovljević iz Višegrada, u akciji „Božićna radost“, podijelili su večeras božićne novčane poklone za 29 lica koja se nalaze u teškom socijalnom stanju.

“Akcija u Višegradu i u selima trajala je 20 dana i sakupljeno je 1.450 KM, a svaki pojedinac dobio je po 50 KM pomoći“, rekao je Andrić.

Novčana pomoć prikupljena je od pojedinaca, preduzetnika, ustanova, višegradskih preduzeća i Crkvene opštine Višegrad.

“Ideju da pokrenemo ovu humanitarnu akciju dobili smo kada smo u jednoj mesari čuli čovjeka koji je kupovao meso za dvije konvertibilne marke i kada nam je bilo jasno da će mnogi od socijalno ugroženih građana ostati bez božićne pečenice“, dodao je Andrić.

Blagoslov za akciju dao je iguman manastira Svetog Nikole u Dobrunskoj Rijeci Jovan Gardović pod čijim okriljem radi i Srpsko sokolsko društvo “Soko”.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,