Investicioni radovi u 2013. godini „Elektrodistribucije“ iznosili 300.000 KM

17.01.2014.
Struja

Foto ilustracija

VIŠEGRAD – U Elektromrežu opštine Višegrad, u prošloj godini je investirano 300.000 maraka, potvrdio je upravnik RJ „Elektrodistribucije“ Višegrad Radojko Stašević.

Prema njegovim riječima u 2013. godini značajniji radovi su bili na održavanju elektroenergetskih objekata, izvršena je rekonstrukcija dijela elektrovodova za seoska podučja. Značajnija sredstva su izdvojena za redovno održavanje trafostanica, dalekovoda i niskonaponske mreže, kako bi se obezbijedio tehnički ispravan rad ovih energetskih objekata.

„U protekloj godini izvršeno je oko četrdeset prepravki kućnih priključaka i sedamdeset uređenja mjernih mjesta za domaćinstva i u kategoriji ostale potrošnje. Zamjenjen je veliki broj dotrajalih stubova i izvršeno raskresivanje trasa ispod niskonaponskih mreža“, rekao je Stašević.

On je naveo da, prema novim pravilima „Elektordistribucija“ radi kompletne priključke za nove potrošače. U protekloj godini urađeno je novih 94 priključaka za domaćinstva.

Stašević je podsjetio da je realzacijom investicionih ulaganja ZP „Elektrodistribucija“ a.d. Pale dostigla tehnički optimalan nivo isporuke elktrične energije svim potošačima na području opštine Višegrad a rad RJ „Elektrodistribucije“ ove opštine je ocijenjen kao najuspješniji na sarajevsko-romanijskoj i gornejdrinskoj regiji.

Planovi za ovu 2014. godinu i tražena sredstva za realizaciju istih su u procesu usvajanja.