Iskusni veznjak očekuje ljepše proljeće Modriča Maksime

04.01.2014.

Dejan Limić

Limić: Ostajemo prvoligaši

ROGATICA – Iza Dejana Limića je bogata fudbalska karijera, nakon što je ponikao u redovima rogatičke Mladosti nastupao je za srbijanske ligaše Jagodinu i Orlovac iz Mrčajevaca, zatim za prvoligaše RS i Federacije Drinu HE, Sutjesku, Gradinu iz Srebrenika, tuzlansku Slobodu pa za premijerliaše Radnik i Olimpik.

Ljetos je stigao u podmlađeni sastav Modriča Maksime kome protekle jeseni nisu baš cvjetale ruže. Trenutno se odmara u rodnoj Rogatici, i ubjeđen je da Modriču očekuju ljepši dani.

– U Modriči sam naišao na odličan prijem, to je prava fudbalska sredina ali sticajem raznih okolnosti nije išlo sve po planu tako da je klub ušao u krizu. Sastav je bio izuzetno mlad i neiskusan, ali nismo igrali toliko loše koliko rezultati pokazuju – ističe Limić.

Dolaskom Petra Jelića za predsjednika kluba dosta novog se desilo u prvoligašu iz Modriče.

– Bio je to pravi potez, Jelić je uradio dosta na rekonstrukciji kluba, stigla su i pojačanja, međutim to se desilo u finišu jesenje polusezone pa smo ostali u kritičnoj zoni. Ipak ubjeđen sam da će na proljeće slika biti sasvim drugačija. Istina, imamo veliki zaostatak ali ako sve bude kao u završnici prvog dijela šampionata neće biti problema za Modriča Maksimu i siuran sam da ćemo izboriti opstanak i ostati prvoligaši jer to sportska i fudbalska Modriča a i klub koji je nekad dominirao i u BH eliti i bio osvajač kupa zaista zaslužuje – zaključio je Limić.