Izdato prekršajnih naloga u iznosu od 20.830 KM

SRNA - 22. januara 2014. 058.ba

Rogatica

ROGATICA – Tržišna inspekcija opštine Rogatica izdala je prošle godine 42 prekršajna naloga od 20.830 KM, a van prometa stavljena je roba u iznosu od 288 KM.

Tržišni inspektor ove opštine Rosa Macanović izjavila je Srni da su uglavnom uočene nepravilnosti neizdavanja računa za izvršene ugostiteljske usluge, nevođenje propisane evidencije u oblasti ugostiteljstva i neizdavanje računa za svu prodatu robu.

Ona je napomenula da su evidentirane nepravilnosti i neisticanja cijena na svim artiklima, kao i neisticanja naziva firme, zatim rad bez odobrenja, nedeklarisana roba koja je stavljena u promet, te nepridržavanje radnog vremena u određeno radno vrijeme.

Prema njenim riječima, u prošloj godini izvršeno je 239 kontrola od čega je bilo 168 urednih i 71 neuredna tržna kontrola. U trgovini je izvršeno 140 kontrola od čega je bilo 98 urednih i 42 neuredne kontrole.

Macanovićeva je podsjetila da je u prometu prehrambenih i neprehrambenih roba izvršeno 109 kontrola od čega je bilo 78 urednih i 31 neuredna kontrola.

U proizvodnji je izvršena 31 kontrola od čega je 20 bilo urednih i 11 neurednih kontrola. U oblasti ugostiteljstva i turizma izvršeno je 59 kontrola od čega je 41 bila uredna i 18 neurednih kontrola.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,