„Kustendorf“ je festival humanosti i ljudskosti

SRNA - 20. јануара 2014. 058.ba

Kusturica i Bežo u Andrićgradu

VIŠEGRAD – Francuska glumica Berenis Bežo izjavila je Srni da je iznenađena količinom humanosti i ljudskosti kojima zrači Filmsko-muzički festival „Kustendorf“ u Drvengradu.

„Sve je u ovom gradu od drveta fokusirano na ono najbolje što svjetska kultura sada ima – i ljudi i filmovi i muzika“, rekla je Bežo, koja je predsjednik žirija za filmove mladih stvaralaca koji učestvuju u takmičarskom dijelu festivala.

Kusturica i Bežo u Andrićgradu

Ona je navela da je prvi put predsjednik nekog filmskog žirija i da je to za nju izuzetna čast.

„Jedva čekam prvu projekciju da i sama dam pozitivan doprinosa ovom fantastičnom i jednostavnom festivalu“, rekla je Bežo.

Ona je zajedno sa srpskim režiserom Emirom Kusturicom posjetila Andrićgrad, gdje ju je njegov idejni tvorac upoznao sa namjenom i simbolikom grada od kamena.

„Impresivno je to koliko Kusturica pokušava da ljudima ambijent gdje žive učini kulturnijim, ljepšim i humanijim“, naglasila je Bežo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,