Milorad Dodik na čelu Balkanskog prvenstva 2014.

02.01.2014.

Milorad Dodik, Emir Kusturica i Nebojša Marković

VIŠEGRAD – U Banjaluci 30. decembra 2013. održan važan sastanak na kojem su pored prvog čoveka Republike Srpske prisustvovali i predsednik Veslačkog saveza Republike Srpske (VSRS) profesor Emir Kusturica, generalni sekretar VSRS Nebojša Marković i Nebojša Ilić, ispred Veslačkog saveza Srbije

Najvažnija odluka sastanka koji je 30. decembra 2013. u Banjaluci jeste da će predsednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik biti predsednik Organizacionog komiteta Balkanskog prvenstva u veslanju u Višegradu 2014. Na ovom izuzetno važnom sastanku pored prvog čoveka Republike Srpske prisustvovali su i predsednik Veslačkog saveza Republike Srpske (VSRS) profesor Emir Kusturica, generalni sekretar VSRS Nebojša Marković i Nebojša Ilić, ispred Veslačkog saveza Srbije. Na veoma konstruktivnom i srdačnom sastanku u glavnom gradu Republike Srpske stavljena je kruna na organizacionu šemu velikog veslačkog događaja u Višegradu dogodine, kojim je ovom regionu Balkanska veslačka asocijacija ukazala ogromnu čast i poverenje.

Pored Balkanskog prvenstva 2014., koje je bilo u žiži sastanka u Banjaluci, bilo je i reči o daljoj afirmaciji veslanja celokupnog regiona koji s obzirom na dva drinska jezera koja se nalaze u Višegradu ima fenomenalne uslove za razvoj ovog akademskog sporta. Tako je dogovorena izgradnja veslačkog centra u neposrednoj blizini Andrićgrada koji će pored centralnog objekta imati i hangar. Na taj način Višegrad će postati značajno veslačko uporište za takmičare kako iz regiona tako i šire.

Nebojša Ilić se pun utisaka vratio sa sastanka u Banjaluci:

– Dobijanjem još jednog veslačkog centra, koji je plod svesredne saradnje veslačkih saveza Srbije i Republike Srpske, srpski veslački sport će dobiti još jedno idealno mesto za pripreme dok će veslanje čitavog regiona biti u prilici da razvija ovaj sport u svojoj sredini. Dolazak profesora Emira Kusturice na čelo veslanja u Republici Srpskoj, krajem 2012, bio je veliki zamajac za ovaj sport a rezultati su već vidljivi. Njegova aktivna uloga ubrzala je razvoj veslanja u Republici Srpskoj i čitavoj Bosni i Hercegovini a, takođe, dala je dodatni impuls razvoju srpskog veslanja s obzirom na najtesnije veze dva saveza – kazao je Nebojša Ilić i dodao. – Upravo je Balkansko prvenstvo 2014. naš zajednički projekat i plod našeg jedinstvenog delovanja. U njega smo ušli ujedinjenim snagama a Veslački savez Srbije će za ovaj događaj ustupiti sve svoje resurse s ciljem da Višegrad bude domaćin za primer. Dolazak gospodina Milorada Dodika na čelo Organizacionog komiteta Balkanskog prvenstva najbolji je garant da će se u Višegrad pokazati u najlepšem svetlu i da će postaviti visoke standarde u organizaciji ovog takmičenja.