Ministar Tasovac na Mećavniku

Mira Andrić - 23. јануара 2014. 058.ba

Kusturica i Tasovac

Poslednjeg dana festivala na Mokroj Gori u Drvengrad je stigao ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac.

Osnivač „Kustendorfa“ režiser Emir Kusturica ga je dočekao na kapiji Drvengrada domaćinskim manirima sa hljebom i solju, kao i sve svoje prethodne goste.

Kusturica je rekao da je dolazak ministra Tasovca na Mećavnik, potvrda njegove podrške ovom međunarodnom festivalu.

„Kada je bilo dovedeno u pitanje hoće li ovog festivala uopšte biti, zbog finasija, Tasovac je priskočio u pomoć da sačuva ovako važnu instituciju za kulturu Srbije. Zato što je Tasovac na čelu ministarstva „Kustendorf“ je preživio“, kazao je Kusturica brojnim novinarskim ekipama.

Tasovac nije želio komentarisati pitanje: Kakva će ova godina biti za kulturu Srbije. Jednostavno je rekao da je došao na Mećavnik da uživa i da se nada da će nezavisno od politike živjeti ovakvi festivali kao što je „Kustendorf“.

Tasovac će večeras prisustvovati na dodjeli nagrada zlatno, srebrno i bronzano jaje najboljim takmičarima za kratki film.

Ove godine stručnim žirijem predsjedava slavna argentinska glumica – Berenis Bežo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,