Novo u izdanju Izdavačke kuće „Dabar“

15. januara 2014. 058.ba

Gdje Gospod zivi

KNjIGA O DOBROTI I LjUBAVI

VIŠEGRAD – Uz praznike Rođenja Isusa Hrista i prosvetitelja i učitelja srpskog Svetoga Save, sa blagoslovom Mitropolita dabrobosanskog Nikolaja, u izdanju Izdavačke kuće Mitropolije dabrobosanske „DABAR“, sa sjedištem u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci, iz štampe je izašla knjiga Orijane Livopoljac, podjednako namijenjena najmlađim, ali i odraslim čitaocima koji se, sa srcem ispunjenim radošću, prisjećaju predivnih dana djetinjstva.

Knjigu je svojim originalnim ilustracijama bogato ukrasio Serjoža Popov, a štampanje je omogućila organizacijaWorld Vision, u sklopu obilježavanja 20 godina rada na poboljšanju dobrobiti djece, njihovih porodica i zajednica u Bosni i Hercegovini.

-Dobrota, plemenitost, ljubav, želja da sreća vlada na ovom svijetu, sve ono što oplemenjuje i krijepi dušu, karakteriše novu, drugu po redu, zbirku pjesama „Gdje Gospod živi“, Orijane Lipovoljac. Iz svakog stiha, svake pjesme ove tematske cjelovite pjesničke knjige, okrenute Nebu, ali ne nekom apstraktnom Nebu, nego onom koje je u nama, u djetetu prije svega, naprosto nas zapljuskuje posebna vrsta pozitivne energije koje u ovim sumornim vremenima ima u nama i oko nas i baš zato je dragocjena, napisao je u svojoj recenziji književnik Ranko Pavlović.

Orijana (Ostojić) Lipovoljac rođena je 1981. godine u Olovu. Završila je Višu medicinsku školu, odsjek viši fizioterapeut u Prijedoru. Živi u Sarajevu, majka je četvero djece i supruga pravoslavnog sveštenika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,