Obilježen Dan Republike: Načelnik opštine pozvao na jedinstvo

Opština Rogatica - Zoran Janković - 09. januara 2014. 058.ba

Dan RS u Rogatici

ROGATICA – Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca u Spomen kapeli žrtvama Odbrambeno-otadžbinkog rata danas je u Rogatici započeto obilježavanje Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana – Prvomučenika. Vijenac je položio načelnik opštine zajedno sa predstavnikom Opštinske boračke organizacije Rogatica i predstavnikom porodica poginulih boraca. Zatim je, u Spomen kapeli, poginulima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu pomen služio protojerej stavrofor Rajko Cvjetković.

“Temelji Republici Srpskoj postavljeni su na današnji dan prije 22 godine. Na nama je obaveza da je dalje gradimo, nadograđujemo i izgrađujemo. Ali i da vječno pamtimo ljude čija su imena i fotografije urezani na zidovima ovog svetog mjesta, Spomen kapele. Isto tako vječno moraju ostati urezani u našem generacijskom pamćenju. Moramo koristiti svaku priliku, kao što je ova današnjanja, da se podsjetimo njihovih žrtava. Oni su nam dali sve što se dati moglo, i sve što danas imamo mi njima dugujemo. Nikad to ne smijemo zaboraviti.

Takođe, moramo znati da mnogi procesi na ovim prostorima još nisu završeni. Ako su njihova djela temelji na kojima stojimo svi mi, a jesu, na nama je da na tim temeljima gradimo i dograđujemo kuću zvanu: Republika Srpska. Jer ona je naša jedina budućnost. Kao što je kuća uzaludna bez dobrih temelja, tako su i temelji uzaludni bez dobre kuće izgrađene na njima. Borimo se ekonomijom i mudrošću, gradimo mjesto boljeg života i nas i naše djece.

Sa ovog mjesta pozivam na jedinstvo svih naših nacionalnih snaga u ostvarivanju temeljnih nacionalnih pitanja. O tome moramo jednako misliti i zajednički djelovati, a onda neće biti problema ako o drugim stvarima mislimo i drugačije.

Čestitam vam Dam Republike Srpske, naše otadžbine, i krsnu slavu Svetog Arhiđakona Stafana. Živjela nam Republika Srpska i bila sretna i dugovječna, a sa njom i vi” poručio je danas načelnik opštine Tomislav Puhalac sa obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske u Rogatici.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,