Održan sastanak medijskih kuća sa tromeđe

18.01.2014.

Sastanak medija u Rogatici

Medijska mreža za budućnost

ROGATICA – Nakon što je u protekloj godini ozvaničena saradnja tri medijske kuće u Beranama, TV Požege iz Srbije, Crnogorski portal Espona iz Berana i rogatičkog radija 303 iz RS i BiH, protelog vikenda opština Rogatica i radio 303 su bili domaćin novog sastanka. Tom prilikom načelnik opštine Rogatica, Tomislav Puhalac, primio je pomoćnika ministra kulture i direktora Direktorata za medije u ministarstvu Crne Gore, Željka Rutovića, te predstavnike elektronskih novina “Espona” iz Berana i televizije “Požega” iz Požege, povodom potpisanog memorandum između ova tri medija koji čine medijsku mrežu tromeđe. Prava vrijednost potpisanog dokumenta i saradnje koja je iz njega nastala je razvijanje dobrosusjedstva i oživljavanje mreže medija koji će prenositi i razmjenjivati informacije sa teritorije ove tri države.

Načelnik opštine Rogatica, Tomislav Puhalac, izrazio je svoje zadovoljstvo povodom ove posjete.

– Želja nam je da nivo saradnje u oblasti informisanja na tromeđi podignemo na jedan viši nivo zato je i ovaj susret bio veoma konstruktivan i donesene su bitne odluke za dalji rad. Svakako da ćemo i u narednom period pratiti i podržavati sve aktivnosti koje se budu provodile vezane za projekte koji će biti prezentovani. Imamo dosta razloga da se prevaziđu sve barijere iz nekih prošlih vremena i krenemo u budućnost sa potpunim medijskim slobodama, biće nam drago što ćemo moći pružiti određenu pomoć za provođenje ovih ideja – zaključio je načelnik Puhalac.

Pomoćnik ministra kulture i direktor Direktorata za informisanje Crne Gore Željko Rutović se pohvalno izrazio o ideji koju provode tri medijske kuće a njegov dolazak na sastanak u Rogaticu je znak pune podrške realizaciji saradnje.
– Svakako da će naše ministarstvo a i direktorat kome sam na čelu ovakve a i slične ideje u potpunosti podržati. Sastanak u Beranama a evo sad i u Rogatici pokazao je da je ovo jedna odlična ideja koja bi po do sredine tekuće godine trebala da u potpunosti zaživi. Nadamo se da će i kroz projekat biti obezbjeđena sredstva za uspješan rad. Ovom prilkom bi se posebno zahvalio načeniku opštine Rogatica a i našim domaćinima s radija 303 za gostoprimstvo i lijepo vrijeme provedeno u ovom živopisnom gradu – rekao je direktor Rutović.
Inače memorandum o razumijevanju i saradnji, koji je prvi korak u uspostavljanju medijske saradnje na tromeđi, potpisan je 2. novembra 2013. godine u Beranama, a potpisali su ga direktorica radija “303” Sandra Bajević, izvršni direktor televizije “Požega” iz Požege – Duka Ilić i izvršni direktor elektronskih novena “Espona” iz Berana, Saša Radulović.

Naredni sastanak će biti održan u Požegi sredinom februara kada će biti izdefinisane neke ključne odluke o aktivnostima u ovom projektu.