Održano četvrto po redu Bogojavljensko plivanje za Časni Krst [VIDEO]

19. januara 2014. 058.ba

Plivanje za krst 2014

ČASNI KRST OLIVERI DOBRIKOVIĆ IZ VALjEVA

VIŠEGRAD – Pobjednica ovogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja za Časni Krst, koje se po četvrti put zaredom održava ispod ćuprije na Drini u Višegradu, je 25-to godišlja Olivera Dobriković iz Valjeva, student Stomatološkog fakulteta u Foči.

-Ovo mi je drugo učešće na ovoj predivnoj manifestaciji u Višegrad i ovaj put sam uspjela trijumfovati, jer su momci bili fer i prepustili su mi da ja prva dohvatim krst, izjavila je Dobrikovićeva.

Po riječima načelnika opštine Višegrad ovo je lijepa manifestacija koja u Višegradu prerasta u tradiciju.

– Drago mi je što ovaj put za pobjednika imamo djevojku i da imamo učesnika iz brojnih gradova Republike Srpske i Srbije, kao i osam pripadnika Slovačkog Eufora, naglasio je Mišković.

Plivanje za krst 2014 - pobjednica

Za kratko vrijeme tradicionalna manifestacija

Na ovogodišnjem plivanju za Časni Krst u Višegradu učestvovalo je 26 plivača iz Višegrada, Pala, Foče, Novog Sada, Valjeva, Zvornika, Užica i Rudog, te pripadnici Slovačkog Eufora iz LOT timova u Višegradu, Foči i Istočnom Sarajevu.

Ističući značaj ove manifestacije sveštenik Dragan Vukotić je podsjetio da je plivanje za Časni Krst na Bogojavljenje na Drini u Višegradu, za kratko vrijeme, prihvaćeno i od posmatrača i učesnika.

– Krenuli smo za manjim brojem takmičara, a evo ove godine imamo ih sa svih strana Republike Srpske i Srbije, a drugu godinu zaredom i iz Slovačke, što je dobro, rekao je sveštenik Vukotić.

Plivanje za krst 2014

Staza duga 33 metra

Pobjednici, kao i svim učesnicima Bogojavljenske trke na stazi dugoj 33 metra, prigodne poglone uručio je načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

Takmičenju je predhodila Sveta liturgija i osvećenje Bogojavljenske vodice u hramu Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu, u Višegradu.

Organizator ove manifestacije, uz podršku opštine Višegrad, bila je Srpska pravoslavna crkvena opština Višegrad, a pomogli su je brojni darodavci, među kojima već po tradiciji članovi Ronilačkog kluba „Volf“ iz Foče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,