Plivanje za Časni krst

13. januara 2014. 058.ba

Bogojаvljensko plivаnje zа Čаsni krst

Foto arhiva

19. januara, na Bogojavljenje, ispod ćuprije na Drini

VIŠEGRAD – Srpska pravoslavna crkvena opština Višegrad i opština Višegrad 19. januara organizuju tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst, potvrdio je sveštenik Aleksandar Topalović, ispred Uprave Crkvene opštine Višegrad.

Bogojavljensko plivanje će se održati na stazi dugoj 33 metra od ćuprije na Drini do prostora ispod terasa „Andrićevog konaka“.

Takmičenju hrabrih plivača predhodiće Sveta liturgija i osvećenje Bogojavljenske vodice u 9 časova u hramu na Megdanu. Uz prigodan kulturno-zabavni program, tačno u 12 časova, počinje takmičenje u plivanju za Časni krst u rijeci Drini.

Organizatori pozivaju zainteresovane takmičare da se na vrijeme prijave na telefon 065-796-626 (kod oca Dragana Vukotića), ili lično nekom od sveštenika višegradske parohije.

Za pobjednike i sve učesnike obezbjeđene su prigodne nagrade.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,