Prijedlog za novo kreditno zaduženje

29. januara 2014. 058.ba

Novo Goražde

REFINANSIRANjE NASLIJEĐENIH OBAVEZA

NOVO GORAŽDE – Zbog izuzetno teške ekonomske situaciju u kojoj se nalazi Novo Goražde, čelni ljudi ove izrazito nerazvijene opštine su se odlučili na novo kreditno zaduženje.

Razlog za ovakvo opredjeljenje leži u naslijeđenim ogromnim dugovanjima iz prethodne decenije, te u izostanku obećanih finansijskih sredstava od strane republičke vlasti.

„Kako bi prevazišli ove finansijske probleme prinuđeni smo na apliciranje za novo kreditno zaduženje, u cilju refinansiranja ranijih obaveza, dijelom nastalih i po osnovu finansiranja određenih kapitalnih projekata“, kaže se u obrazloženju prijedloga ove Odluke, koju će razmatrati i o njoj se izjasniti odbornici Skupštine opštine Novo Goražde, na 11. redovnoj sjednici, koja je zakazana za 7. februar.

Nadležne službe administracije opštine Novo Goražde su pripremile i Plan ušteda koga planiraju sprovesti odmah po realizaciji Ugovora o kreditu, a koji bi trebao dovesti do relativne sanacije finansijskih dugovanja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: