Proglašeni najbolji sportisti, ekipe, treneri, sponzori i mladi-perspektivni sportisti

31.01.2014.

Danka Gavrilović i Dalibor Damjanović

KARATISTKINjA DANKA GAVRILOVIĆ I FUDBALER DALIBOR DAMJANOVIĆ

VIŠEGRAD – Najuspješniji sportisti Višegrada, za rezultate postignute u 2013. godini, su Danka Gavrilović, član karate kluba „Drina“ i Dalibor Damjanović, standardni prvotimac fudbalskog kluba Drina HE.

Na tradicionalnoj svečanosti, koja je održana u hotelu „Andrićev konak“, njima je načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković uručio diplome, plakete, pehare i novčane nagrade.

Gavrilovićeva je protekle godine osvojila zlatnu medalju na svjetskom karate prvenstvu u Australiji, u sastavu reprezentacije Republike Srpske, kao i srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Osvajač je i zlatne medalje na Kupu nacija u Italiji u pojedinačnoj konkurenciji i srebrne kao član Reprezentacije Republike Srpske. U 2013. godini osvojila je i zlatne medalje na prvenstvu i Kupu Republike Srpske.

Dalibor Damjanović, kao dugogodišnji član fudbalrskog kluba Drina HE, u 2013. godini dao je puni doprinos zavidnim uspjesima ovog kluba u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, kome se u nastavku proljećnog dijela prvenstva pružaju realne šanse za plasman u Premijer ligu BiH. Damjanović, koji se ranije bavio i džudoom, povremeno nastupa i za rukometni klub Višeegrad.

Miloš Obrenović, HE na Drini i Varda HE

Za najboljeg trenera Višegrada u minuloj godini proglašen je Miloš Obrenović, šef stručnog štaba Varde HE, standardnog člana Lige 12, Premijer košarkaške lige BiH. Drugu sezonu zaredom Obrenović sa uspjehom vodi višegradske košarkaše, koji se nalaze u vrhu prvenstvene tabele.

U ženskoj konkurenciji za sportski klub godine proglašena je ekipa HE na Drini, standardni članovi ženske Premijer odbojkaške lige BiH. Mada sa podmlađenom ekipom u 2013. godini HE na Drini bilježi odlične rezultate, a bile su i učesnice završnog turnira Kupa BiH.

Za sportski klub godine, u muškoj konkurenciji, proglašena je ekipa Varde HE, standardni članovi Lige 12, Premijer lige BiH. Svojim rezultatima tokom 2013. godine Varda HE se svrstala u red najboljih košarkaških ekipa u BiH.

ZP HE na Drini – sponzor godine

Specijalna plaketa i diploma za sponzora godine višegradaskih sportista i ovaj put pripala je Zavisnom preduzeću „Hidroelektrane na Drini“, koje je i u 2013. godini izdvojilo značajna sredstva za ekipni sport i organizaciju brojnih sportskih manifestacija.

Za trenera godine omladinskih selekcija proglašen je Borko Pereula, koji već nekoliko godina uspješno radi sa pionirima i mlađim pionirima Varde HE, sa kojima je u 2013. godini, u Područkoj košarkaškoj ligi Romanija-Hercegovina osvojio prvo, odnosno drugo mjesto.

Diplome mladim-perspektivnim sportistima

Na ovoj svečanosti načelnik Mišković je uručio i diplome mladim perspektivnim sportistima: karatiskinjama Gali Pajović, Željani Matić i Đorđu Tasiću, fudbalerima Stefanu Jeremiću, Filipu Jankoviću i Zoranu Zubcu, odbojkašicama Anji Ašonja, Katarini Filipović i Ivi Gojković, košarkašima Branku Fuluriji, Luki Jelesijeviću i Viktoru Kojiću, te mladim fudbalerima Sokolove sportske sekije „Bambi-Soko“ Danilu Mariću, Mirku Stanojčiću i Luki Pljevaljčiću.

Sportisti Višegrada 2013 god

Pokrovitelj i organizator ove manifestacije bila je opština Višegrad, koja je glavni finansijer višegradskih sportskih ekipa.

– Ponašajući se odgovorno prema najmlađoj populaciji u 2013. godini za finansiranje sporta iz budžeta smo izdvojili 400.000 maraka. Uz to, za rad Gradske dvorane izdvojili smo 250.000, te 50.000 maraka za organizaciju tradicionalnih sportskih manifestacija, rekao je Mišković, naglašavajući da uz finansiranje kolektivnih sportova značajnu pažnju poklanjaju i podmlatku, kao bazi za vlastiti igrački kadar u klubovima.

Mišković je najavio da će lokalna administracija opštine Višegrad i u 2014. godini nastaviti sa finansijskom podrškom sportskim ekipama, koje postižu sve zapaženije takmičarske rezultate.