Rekonstrukcija vodovdene i kanalizacijone mreže

Opština Foča - Nataša Miletić - 23. januara 2014. 058.ba

Rekonstrukcija vodovoda

Foto ilustracija

FOČA – Opština Foča je, zahvaljujući izuzetnim naporima izvršne vlasti, uz veliko razumjevanje Vlade Republike Srpske, ušla u projekat koji se u Republici Srpskoj realizuje pod nazivom „Projekat razvoja vodovodnog i kanalizacijonog sistema“.

Projektom je predviđena izrada primarnog cjevovoda, kojim će se obezbjediti uredno snadbjevanje zdravom pitkom vodom svih dijelova grada i prigradskih naselja, zatim izrada kanalizacijonog sistema fekalnih i oborinskih voda, kao i izrada prečistača.

Ova kapitalna investicija, kojom će se u Foči za narednih stotinu godina riješiti najznačajniji infrastrukturni problem, realizovaće se u tri faze a koštaće oko 10 miliona maraka. Sredstva za taj projekat, po veoma povoljnim uslovima otplate, obezbjeđuje Evropska investicijona razvojna banka.

Studiju izvodljivosti Projekta radiće multidisciplinarni tim eksperata iz Beograda, koji će u Foči boraviti naredna tri mjeseca.

Pomoć timu eksperata pružiće opštinski tim za implementaciju Projekta u kome su predstavnici opštine, preduzeća koje se bavi vodosnadbjevanjem, urbanizma i drugih organizacija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: