Svetosavske svečanosti u Srednjoj školi „Ivo Andrić“

27. januara 2014. 058.ba

Sveti Sava u srednjo školi u Višegradu

NAKON SALE U PLANU I ŠKOLSKO IGRALIŠTE

VIŠEGRAD – Danas je bilo svečano i u Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu gdje su učenici i prosvjetni radnici proslavili krsnu slavu „Svetog Savu“.

Među brojnim gostima su bili načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković i narodni poslanik Skupštine Republike Srpske, Goran Lončarević.

Čin lomljenja slavskog kolača, sa direktorom škole Đorđem Mrševićem, obavio je sveštenik Milosav Vidaković.

Sveti Sava u srednjo školi u Višegradu

Pozdravljajući brojne goste, učenike, prosvjetare i penzionere škole Mršević je podsjetio na izuzetne uspjehe učenika u protekloj godini, te na realizaciju nekoliko projekata, od kojih je najznačajniji opremanje novoizgrađene fiskulturne sale sa svim rekvizitima.

– U ovoj godini planiramo da naši učenici nastave sa dosadašnjim uspjesima, a od lokalne zajednice očekujemo da nas finansijski podrži kako bi izgradili školsko igralište, praktično u centru grada, naglasio je Mršević.

Na kraju Svetosavske svečanosti višegradski srednjoškolci su priredili svečani program posvećen Svetom Savi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,