Veći podsticaji za poljoprivrednike

Opština Rudo - 20. januara 2014. 058.ba

Stoka u Rudom

RUDO – Skupština opštine Rudo, na sjednici održanoj dana 30.12.2013. godine, donijela je Odluku o podsticajima za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2014. godinu. Ovom odlukuom iznos podsticaja iz opštinskog budžeta za proizvodnju u poljoprivredi povećan je u odnosu na prethodnu godinu. Tako su podsticaji za uzgoj rasno priplodnih junica povećani sa 200 KM na 250 KM za nabavku muznih grla, radi formiranja osnovnog stada (od minimalno tri grla) sa 250 KM na 300 KM po jednom grlu, za isporučeno mlijeko registrovanom otkupljivaču sa 0,10 KM po litru na 0,15 KM po litru.

Što se tiče premija za maline, do sada je iznos premije zavisio od otkupne cijene. Prema novoj odluci predviđeno je drugačije rješenje. Naime, ukoliko je proizvođač maline član udruženja uzgajivača malina „Malina“ i predaje malinu registrovanom otkupljivaču, premija iznosi 0,10 KM po jednom kilogramu predate maline, bez obzira na visinu otkupne cijene.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: