Vlada Japana obnavlja osnovnu školu u Mioču

31.01.2014.

Osnovna skola u Mioču-Rudo

RUDO – Ambasador Japana u BiH Hideo Jamazaki, juče je, u prostorijama Vlade Japana u Sarajevu, potpisao ugovor o dodjeli sredstava za obnovu područne škole u Mioču.

U ime OŠ “Boško Buha”, u čijem sastavu je osnovna škola u Mioču, ugovor je potpisala direktor škole Slavka Bošković. Prema potpisanom ugovoru, biće obnovljena dotrajala školska zgrada, izgrađena prije 40 godina.

Za realizaciju ovog projekta vlada Japana uložiće 91.726,00 evra. Sredstva će biti utrošena za obnovu krova, fasade, zamjenu podova i stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova kao i za nabavku školskog namještaja.

Realizacijom ovog projekta područna škola u Mioču moći će da riješi dugoročne probleme sa kojima se godinama suočava i da stvori bolje uslove za rad i nastavnom osoblju i učenicima.

Ceremoniji potpisivanja ugovora, prisustvovao je Dragan Jovanović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Rudo, koji se zahvalio Vladi i ambasadoru Japana na razumijevanju i podršci i uputio poziv za posjetu opštini Rudo.

U okviru projekata, čiji je cilj obnova škola u BiH, Vlada Japana od 1996. godine uložila više od 20 miliona evra, čime je omogućila obnovu i opremanje više od 70 osnovnih škola u BiH.