Dogovor o zapošljavanju najboljih studenata medicine

21.02.2014.

Sastanak o studentima medicine

FOČA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija dogovorili su se sa dekanom Medicinskog fakulteta u Foči Milanom Kulićem da se na ovom fakultetu uvede praksa zapošljavanja najboljih studenata.

Bogdanić je izjavio da su sa direktorom Univerzitetske bolnice Foča Veljkom Marićem dogovorili da zakonskim propisima bude riješen problem izvođenja nastave za studijski program stomatologija.

Ministar prosvjete i kulture Srpske Goran Mutabdžija potvrdio je da će druga faza izgradnje studentskog doma u Foči početi u aprilu, te da se još samo očekuje odluka Narodne skupštine Republike Srpske o finansiranju nastavka izgradnje studentskog doma za šta je obezbijeđeno 2.300.000 evra.

“U isto vrijeme će početi i opremanje zgrade Bogoslovskog fakulteta za šta smo obebijedili 700.000 evra”, naveo je Mutabdžija.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao je da je posjeta resornih ministara najbolji način rješavanja problema, napomenuvši da im je ovo četvrta posjeta Foči.

On je dodao da je Medicinski fakultet potpisao sporazum o saradnji sa Turističko-rekreativnim centrom “Banja Vrućica” u Tesliću gdje će studenti ovog fakulteta odlaziti na praksu.

“Takođe, dogovoreno je da iz svake generacije po pet najboljih studenata sa četiri studijska programa bude zaposleno na fakultetu ili u zdravstvenim ustanovama Srpske. Praksa je do sada bila da fakultet zaposli po jednog najboljeg studenta”, rekao je Kulić.