Kusturica u Briselu dobio nagradu za životno delo

Blic.rs - 01. februara 2014. 058.ba

Emir Kusturica

Belgijska filmska akademija uručila je sinoć reditelju Emiru Kusturici nagradu za životno delo “Rene Margit”, ceneći njegov stvaralački opus.

Prestižno priznanje koje je Kusturici dodeljeno na ceremoniji u Briselu, kako u izjavi za “Blic” kaže laureat, ustanovljeno je po Reneu Margritu, jednom od najvećih evropskih slikara naderalista i najpriznatijem belgijskom umetniku.

– Sudbina svih ostvarenja iza kojih je stajalo ime moje malenkosti bila je vezana za Brisel, ideju da je filmska umetnost poseban vid slikarstva, i Elijen Dibua, damu koja je bila distributer mojih filmova u Belgiji i koja se za njih svojski borila. Na žalost, umrla je ove godine i nagradu posvećujem njoj – rekao je Kusturica u amfiteatru Belgijske filmske akademije.

Nagradu za životno delo belgijske filmske kuće dobijali su reditelji Roman Polanski, Kosta Gavras i francuska glumica Natali Baj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: