Milorad Dodik protiv nametanja političkog okvira koji ugrožava RS-u

23.02.2014.

Koštunica Dodik i Kusturica

ANDRIĆGRAD – Predsjednik RS Milorad Dodik je prilikom posjete Višegradu u kompleksu Andrićgrada, potvrdio dobru saradnju predsjednika DSS Vojislava Koštunice prema Republici Srpskoj koja je, kako reče, oduvijek bila pozitivna.

Dodik se složio sa Koštunicom vezano za potrebu jedinstvenog djelovanja srpskog nacionalnog korpusa kada je u pitanju očuvanje Srbije i RS-e, kao osnovnih vrijednosti jednog naroda koji je samo fiktivno podijeljen granicom ali koji živi istim kulturnim i vrijednosnim sistemom ne dirajući druge narode.

Dodik je podsjetio na posljedice globalne krize koja nije zaobišla ni ovo područje i koja je dovela do pada ekonomije.

„Sada ti kreatori globalne krize pokušavaju na razne načine, preko nevladinih organizacija i agentura na ovim prostorima da pobude ljude na politička dešavanja i krizu usmjere na politički tok u BiH. I pored toga što smo vidjeli da je nasilje vezano isključivo za FBiH oni i dalje pokušavaju da taj problem vežu za cijeli prostor Bosne i Hercegovine“, istako je Dodik.

On je prozvao Jelka Kacina koji je svojevremeno komandovao Terirtorijalnom odbranom Slovenije čije su jedinice ubijale vojnike JNA na prostru te bivše republike.

„Sada u ulozi evropejca ne propušta priliku da šalje loše poruke srpskom narodu, pokušavajući da sa sličnim njemu kreiraju neku nemoguću državu. Trenutno u FBiH sve govori da vlast uopšte ne funkcioniše i da su stvari u rukama plenuma građana i ulice“, kazao je Dodik i pozvao sve u Republici Srpskoj i vlast i opoziicju, kao i nevladin sektor koji misli slobodarski da sačuvaju mir i na miran način sačekaju izbore za nekoliko mjeseci i na legalan način izaberu vlast za koju misle da im odgovara.

„Samo legalni izbori legitimišu naš kapacitet i našu Republiku a sve drugo vodi u nestabilnost RS-e i mogućnost nametanja političkog okvira koji je protiv Republike Srpske“, pojasnio je Dodik danas u Andrićgradu.

Idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica je današnjim gostima pokazao 80 posto završenog grada od kamena koji je od velikog interesa za Višegrad i Republiku Srpsku, pa i region.