Mladim višegrađanima predstavio se poznati pisac za djecu Uroš Petrović iz Beograda

21. фебруара 2014. 058.ba

Uroš Petrović u Andrićgradu

SVAKO DIJETE JE GENIJE NA SVOJ NAČIN

ANDRIĆGRAD – U multipleksu „Dolly Bell“, u Andrićgradu 20. i 21. februara svoje književno stvaralaštvo predstavio je poznati pisac za djecu i mlade, Uroš Petrović iz Beograda.

Među brojnom publikom, na oba književna časa, najbeojniji su bili mladi, za koje Petrović kaže da su najbolja i najzahvalnija publika.

Uroš Petrović u Andrićgradu

– Svako dete je genije na svoj način. Zato nije čudo što su na mojim susretima sa njima aktivniji od starijih. Kontakt sa decom je nešto što me tera na novo stvaralaštvo, kada dobijam nove ideje za dečije priče, izjavio je Uroš Petrović, dodajući da na svojim brojnim književnim susretima uvijek mlade hrabri da razmišljaju o novim idejama, jer su ideje nešto što mijenja svijet.

Petrović je dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i književnih nagrada „Neven“, „Dositejevo pero“ i „Zmajece dečije igre“. Knjige su mu prevedene na više jezika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: