Načelnik opštine potpisao ugovore sa poslodavcima

Opština Rogatica - Zoran Janković - 11. februara 2014. 058.ba

Ugovori sa poslodavcima u Rogatici

ROGATICA – Nečelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac danas je potpisao ugovore o odobravanju sredstava za isplaćivanje mjesečnih bruto plata sa poslodavcima sa područja opštine Rogatica koji su primili radnike-pripravnike u skladu sa Programom zapošljavanja i osposobljavanja pripravnika u 2013/2014. godini.

Ugovori su potpisani sa ukupno 10 poslodavaca – privrednih subjekata, javnih preduzeća i javnih ustanova, a za 20 pripravnika: JU Dom zdravlja Rogatica 5 pripravnika, JP „Komrad“ a.d. Rogatica 3 pripravnika, d.o.o. „Radio 303“ 2 pripravnika, „Mineks“ Rogatica 1 pripravnik, Klub za djecu „Milica“ 2 pripravnika, „Ikonić komerc“ d.o.o. 2 pripravnika, „Termag“ d.o.o. 1 pripravnik, OO CK Rogatica 1 pripravnik, ZTUR „Mikrobyte“ 1 pripravnik i JP „Vodovod i kanalizacija“ 1 pripravnik.

Sredstva će poslodavcima biti isplaćivana na mjesečnom nivou, a nakon dostavljanja dokaza od strane poslodavca da je pripravnicima isplatio cijelu bruto platu za prethodni mjesec.

Podsjećanja radi, zbog izostanka uobičajenih vladinih programa za zapošljavanje pripravnika Opština Rogatica donijela je odluku da u 2013/2014. godini primi 56 pripravnika u privredne subjekte, javne ustanove i preduzeća i opštinsku administraciju. Motiv za donošenje odluke bilo je pružanje prilike mladim ljudima da odrade pripravnički staž i nakon toga da mogu ravnopravno da konkurišu za zaposlenje na berzi rada. Takođe se očekuje da će se dio njih dokazati radom i stručnoću, te da će zadržati radna mjesta na kojima odrađuju pripravnički staž.

„Strategija naše opštine jeste da što većem broju mladih ljudi stvorimo pretpostavke za normalnu egzistenciju i ostanak u Rogatici, i ovo je samo jedna u nizu akrivnosti koje ova administracija preduzima u tom pravcu“ rekao je načelnik opštine Tomislav Puhalac.

Sredstva za bruto plate svih novoprimljenih pripravnika po ovom Programu planirana su u budžetu opštine Rogatica za 2014. godinu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,