Narodni bunt izrežiran za rušenje Dejtona

SRNA - 16. februara 2014. 058.ba

Emir Kusturica

Reditelj Emir Kusturica ocijenio je da višednevni narodni bunt u Federaciji BiH /FBiH/ predstavlja izrežirani koncept za stvaranje unitarne BiH, odnosno hitnu potrebu rušenja Dejtonskog sporazuma.

Kusturica je rekao za „Radio-Beograd“ da taj bunt u FBiH predstavlja apsolutno izrežirani koncept protiv Republike Srpske i da je priča o socijalnim razlozima za proteste „više priča za Dikensa“ nego za njega.

„Znamo da svi, osim Rusa, žive od 250 evra, a da pritom nose `armani` i da uspijevaju da izdržavaju porodicu zato što su još jednom nogom na selu“, rekao je Kusturica.

On kaže da unutar bošnjačkog ešalona vladaju razne obavještajne službe koji tu „međuobavještajnu borbu završavaju na neobičan način“.

„Koja je to spontana gladna masa koja u jednom danu sruši ili zapali četiri najozbiljnije institucije u jednoj državi? Koja je to spontana gladna masa koja uspijeva da zapali zgradu Predsjedništva koja simbolički spaja tri naroda po Dejtonu, a spajalo ih je i u vrijeme Tita?“, upitao je Kusturica.

On je zapitao „koja je to gladna masa koja zapali Arhiv u kome izgori sve što se tiče Austrougarskog perioda?“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: