Nastavlja se trend pada nataliteta u opštini Višegrad

11. februara 2014. 058.ba

Višegrad-glavna ulica

U 2013. GODINI – 56 NOVOROĐENIH VIŠEGRAĐANA

VIŠEGRAD – Prema evidencijama mjesnih kancelarija opštine Višegrad u 2013. godini upisano je 56 novorođenčadi, što je za šestoro djece manje u odnosu na 2012. godinu, izjavio je Dobrivoje Stanojević, načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu.

– Pošto Dom zdravlja u Višegradu nema porodilište, 12 novorđenčadi je rođeno u Užicu, a 44 u Foči, objasnio je Stanojević.

On ističe da je u protekloj godini, u matične knjige umrlih upisano 160 lica, što je za 13 manje u odnosu na 2012. godinu. Od ovog broja u Užicu su upisana dva umrla lica, u Foči 43, Višegradu 84, Dobrunu 12, Prelovu 10, Varidštu sedam i Međeđi sedam umrlih lica.

– Matični podaci iz predhodne godine, i pored blagog smanjenja broja umrlih, upozoravaju da se u opštini Višegrad nastavlja negativni trend znatno većeg mortaliteta i pada nataliteta, naglasio je Stanojević.

Na području opštine Višegrad u 2013. godini sklopljeno je 39 brakova, što je u odnosu na 2012. godinu manje za 11 brakova. U Višegradu su sklopljena 34, a u Prelovu pet brakova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,